HM...

Većina Europljana ne zna koje je ovo povrće, znate li vi o čemu se radi?

 /SHUTTERSTOCK

Ispostavilo se da se većina Britanaca mora vratiti u školu kako bi obnovili svoje znanje o povrću, a možda ne bi ni nama škodilo.

Prema članku portala Mirror marka Green Chef koja nudi recepte za zdravu i dijetalnu prehranu ispitala više od 1000 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu o nizu uobičajenog voća i povrća i zamolila ih da odaberu točan opis. Malo je reći da je ispitivanje iznenadilo mnoge. Najveću nevjericu su izazvali odgovori za povrće koje se nalazi na fotografiji niže.

image
/SHUTTERSTOCK

Više od polovice (52 posto) ispitanika nije moglo identificirati ovo nekoć omiljeno povrće - a njih 33 posto koji su sudjelovali u studiji pogrešno je mislilo da je to zapravo repa. Oni stariji od 55 godina uglavnom su ispravno nazvali povrće, što sugerira da je mlađa generacija neuka po pitanu korjenastog povrća.

Ako već niste pogodili, točan odgovor je... podzemna koraba. U obranu šokantnog istraživanja, ovo povrće nosi niz imena - uključujući rutabaga, švedska repa i neep. Povrće je bogato vitaminom C i vlaknima i sadrži samo 38 kalorija po obroku od 100 g.

Slično tome, nevjerojatnih 60 posto ispitanika nije moglo prepoznati ni kruhovac - koji se obično koristi kao zamjena za meso u vegetarijanskoj i veganskoj kuhinji. Većina je mislila da je da voće ‘kruška sa šiljcima‘, potpuno izmišljeno voće.

image
/SHUTTERSTOCK

Kada je riječ o komoraču, nevjerojatnih 58 posto ispitanika nije moglo identificirati biljku. Da stvar bude još gora, više od dvije petine Britanaca nije znalo što je ‘veganska‘ prehrana, a 76 posto nije imalo pojma o tome što uključuje keto dijeta.

Prema WalesOnlineu, registrirana nutricionistica Lily Keeling rekla je: "Unatoč stalnoj medijskoj buci oko korištenja hrane, prehrane i personaliziranih izbora prehrane kao sredstva za povećanje mentalnih i fizičkih performansi. Ovo bi istraživanje sugeriralo da smo kao nacija gotovo napravili korak unatrag, što je obeshrabrujuće."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 09:54