UFC

BORILAČKI TJEDAN: Australac hrvatskih korijena napada UFC-ov pojas, Marko Martinjak u lovu je na još jednu svjetsku titulu!

Borilački tjedan

 Ufc, Bkb
Bit će ovo jako dobar vikend za fanove borilačkog sporta

Prvi vikend u petom mjesecu donosi nam odličan borilački program, prepun zanimljivih evenata. MMA fanovi uživat će ponajviše u velikom UFC-ovom eventu, ali na svoje će doći fanovi boksa, kao i ljubitelji boksa bez rukavica. Krenimo od UFC-a.

UFC 301: Pantoja vs. Erceg

Tri tjedna nakon održavanja spektakularnog UFC 300 eventa, na red je došla nova velika UFC-ova priredba. Najveća MMA organizacija na svijetu dolazi u Brazil, točnije u Rio de Janeiro.

Alexandre Pantoja branit će pojas prvaka u muha kategoriji, a njegov protivnik bit će Steve Erceg. Podosta iznenađujuće Erceg je dobio ovu priliku. Naime, Australac hrvatskih korijena deseti je u poretku izazivača unutar muha kategorije, ali UFC u ovom trenutku nije imao bolju opciju i Erceg je odabran kao izazivač. Nemojte ga ipak unaprijed otpisati. Sva tri dosadašnja nastupa u UFC-u odradio je pobjednički i sigurno posjeduje određene alate kojima može ugroziti Pantoju.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo povratak ‘‘Kralja Rija‘‘. Jose Aldo nije mogao propustiti UFC-ov dolazak u Rio de Janeiro, a ovo mu je ujedno i prilika za odraditi posljednji meč prema ugovoru s UFC-om. Aldov protivnik bit će vrlo opasni Jonathan Martinez, borac koji gotovo uvijek pruža atraktivne mečeve. Ova borba svakako je potencijal za najbolju borbu večeri.

Ostatak eventa ne obiluje velikim zvijezdama, ali pravi fanovi prepoznaju potencijal uparivanja od strane UFC-ovih ‘‘matchmakera‘‘ i nemojte se iznenaditi ako ovaj event nadmaši sva očekivanja.

Gdje: Farmasi Arena, Rio de Janeiro, Brazil

Kada: U noći sa subote (4.5.) na nedjelju (5.5). Preliminarni dio počinje u ponoć, a ‘‘main card‘‘ na rasporedu je od 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

FNC 16: Spahović vs. Gradecki

Došlo je vrijeme i za još jedan event u režiji FNC-a. Ovaj put je Medulin grad domaćin, a priredba se neće održati u subotu kao inače, nego u nedjelju navečer.

Tomislav Spahović i Poljak Maciej Gradecki trebali bi predvoditi priredbu, a čekaju nas i novi nastupi Daniela Bažanta, Alessandra Caponea, Ivana Sičaje, Tomislava Sičaje itd. Vrlo dobar event koji će poslužiti kao dobro zagrijavanje za beogradski spektakl koji je na rasporedu početkom šestog mjeseca.

Gdje: Sportska dvorana dr. Mate Demarina, Medulin, Hrvatska

Kada: u nedjelju (5.5.) s početkom u 20:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Oktagon 57: Eckerlin vs. Brož

Oktagon MMA organizacija nastavlja svoje širenje na njemačkom tržištu. Ovaj vikend čeka nas još jedan njihov event u Njemačkoj-

Christian Eckerlin i Miroslav Brož borit će se u glavnoj borbi večeri, a čeka nas i borba koja je dio Oktagonovog turnira u lakoj kategoriji. Losene Keita i Agy Sardari obračunat će se u osmini finala, a pobjednik tog meča borit će se protiv Predraga Bogdanovića u četvrtfinalu turnira.

Mi ćemo s velikom pažnjom pratiti i novi nastup Stipe Brčića, ponajboljeg hrvatskog borca u nižim kategorijama. Stipe će se boriti protiv Gruzijca Bene Adamije (10-8-2), a to će biti Brčićev debi u Oktagon MMA organizaciji.

Gdje: Festhalle, Frankfurt, Njemačka

Kada: u subotu (4.5.) od 18.00 sati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Ares FC 21: Šehić vs. Mbaye

Ponajbolja francuska MMA organizacija dogurala je do svog 21. eventa, a Jean Do Santos (6-0) i Mohammad Baillot (2-0) predvodit će priredbu.

Nas će ipak puno više zanimati okršaj u teškoj kategoriji. Bosanskohercegovački borac Benjamin Šehić (5-4-0) odradit će svoj peti nastup pod okriljem Aresa. ‘‘Benjo‘‘ je prihvatio meč na ‘‘short notice‘‘ prije nekoliko dana, a protivnik će mu biti Mamadou Mbaye, senegalsko-francuski borac koji će ujedno i debitirati u profesionalnom MMA-u.

Gdje: Ares Studio, Aubervilliers, Francuska

Kada: u četvrtak (2.5.). Priredba počinje u 20:00 sati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

BKB 38: Martinjak vs. Greenwood

Aktualni četverostruki svjetski prvak u boksu bez rukavica, naš Marko Martinjak, ovog vikenda na misiji je osvajanja nove svjetske titule. Sada slobodno za Martinjaka možemo reći da se radi o legendi ovog sporta, a svojoj bogatoj kolekciji svjetskih titula ovaj vikend pokušat će prirodati BKB-ov pojas u kruzer kategoriji (-95 kg). Iskusni Kevin Greenwood bit će njegov protivnik, ali ne sumnjamo u još jedno slavlje našeg velikog borca.

Gdje: London, Engleska

Kada: u subotu (4.5) s početkom od 17:30h. Martinjak i Greenwood nastupaju u glavnoj borbi večeri pa njihov meč možete očekivati oko 22:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Canelo Alvarez vs. Jaime Munguia

Već po običaju, Canelo Alvarez početkom petog mjeseca odrađuje jedan od svoja dva nastupa unutar jedne kalendarske godine. Prvi nastup uvijek dolazi kao svojevrsna proslava ‘‘Cinco de Mayo‘‘ meksičkog praznika.

Canelo će ovog vikenda braniti svoj status apsolutnog svjetskog prvaka u super srednjoj kategoriji, a neporaženi Jaime Munguia (43-0) bit će njegov protivnik. Boksački fanovi priželjkivali su Davida Benavideza kao Canelovog protivnika, ali Jaime Munguia itekako je opasan boksač i čak 34 puta slavio je nokautom.

Gdje: Las Vegas, SAD

Kada: u noći sa subote (4.5.) na nedjelju (5.5.). Canelov meč očekuje se oko 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
14. svibanj 2024 19:06