SVIJET MOGUĆNOSTI

U Zagreb stižu predstavnici najprestižnijih europskih škola, neke nude i stipendije za najbolje učenike

Međunarodna škola San Patricio

 /Press
Učenicima će predstaviti svoje najcjenjenije programe, planove za ljetne kampove i mogućnost ostvarivanja stipendije

U Hotel Sheraton 20. travnja stižu najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva. Ove će škole hrvatskim učenicima predstaviti svoje programe od 10 do 14 sati. Riječ je o školama čiji učenici uspješno upisuju Ivy League i Russel Group sveučilišta, a osim programa, hrvatski učenici moći će se upoznati i s mogućnostima stipendiranja.

Događaj Međunarodno srednjoškolsko obrazovanje i ljetni kampovi organiziraju IntegralEdu, najveća savjetodavna agencija za obrazovanje u inozemstvu te Inspired Education Group, vodeća grupa za obrazovanje u svijetu.

„Trenutno se preko ovoga programa obrazuje više od 80.000 učenika u 111 škola u 24 zemlje na pet kontinenata. Škole koje će se predstaviti vodeće su europske škole, koje je časopis Forbes proglasio najboljima, a o njihovoj kvaliteti svjedoče i uspjesi učenika. Naime, njihovi učenici ostvaruju rezultate IB diplome iznad svjetskog prosjeka, upisuju vodeća svjetska sveučilišta, a kod učenika potiču akademsku izvrsnost, kao i razvoj specifičnih vještina poput STEM znanja, sporta i umjetnosti“, kaže Lea Šegotić, viša savjetnica u agenciji za savjetovanje o obrazovanju u inozemstvu IntegralEdu.

Devet škola koje će se predstaviti poznate su po inovativnim metodama podučavanja, imaju moderne STEM laboratorije i personaliziran program učenja koji može biti orijentiran na sportske aktivnosti, specijaliziranu glazbenu nastavu, produkciju, književnost i prirodne znanosti.

Među školama se ističu one iz Španjolske, Švicarske i Portugala. Sotogrande International School jedna je od najboljih 75 IB škola u svijetu opremljena modernim STEM laboratorijima, umjetničkim studijima i prostranim igralištima na otvorenom. King’s College, Soto de Viñuelas časopis Forbes proglasio je najboljom školom u Španjolskoj, a čak 90 posto njihovih učenika upisuje elitna svjetska sveučilišta. Međunarodna škola San Patricio ističe se svojim inovativnim metodama poučavanja i dinamičnim kurikulumom.

Uz njih, u Zagreb dolazi i jedna od najprestižnijih obrazovnih institucija na svijetu – King‘s College School iz Portugala, u kojoj se učenje odvija kroz poznati nastavni program Cambridge International (do 15 godina) te kroz IB Diploma Programme. Predstavit će se i škola St. George International School, švicarska privatna srednja škola, koja je prošle godine imala najbolje ocjene od svih IB škola na svijetu, s visokih 37 bodova.

Škole će predstaviti i svoje ljetne kampove koji polaznicima omogućuju da uz razvoj znanja o pojedinom jeziku nauče i razne druge vještine kao što su surfanje, golf, tenis i polo. Među sportskim kampovima, posebno se ističe Real Madrid nogometna akademija španjolskog King‘s Collegea blizu Madrida dizajnirana za dječake i djevojčice do 16 godina koji žele trenirati i učiti napredne nogometne tehnike i sudjelovati u raznim aktivnostima vezanima uz nogometni klub Real Madrid.

Za sve kreativce kampovi nude opciju razvoja vještina kao što su umjetnost ili mode, a tu je i mogućnost stjecanja znanja iz prirodnih znanosti poput medicine, biologije i STEM-a.

Detalje o programima možete pronaći ovdje.

Hrvatski će se učenici u sklopu predstavljanja moći upoznati i s mogućnostima ostvarivanja Nsouli stipendije koja pokriva školarinu i smještaj. Kako bi ostvarili stipendiju učenici moraju imati najmanje 13 godina, pokazivati izvrsnost u najmanje dva od tri Inspired stupa (akademska izvrsnost, sport i umjetnost) te ne imati sredstava za pristup Inspired školama bez ove stipendije. Da bi ju ostvarili učenici trebaju pripremiti dokumentaciju, položiti verbalni, neverbalni, kvantitativni i IQ test te obaviti razgovor s ravnateljem škole.

Ova stipendija je otvorena za prijavitelje iz cijelog svijeta te se traže samo najbolji od najboljih učenika. Prijave traju do kraja travnja 2024., a rezultati se objavljuju 30. svibnja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:56