28. KOLO HNL-A

‘Zafrkavali smo se u svlačionici bi bilo dobro da svako kolo igramo s Istrom. Šotiček? Zna da nije bilo...‘

Vidjet ćemo kako je dvotjedna prvenstvena stanka utjecala na momčad s Kajzerice
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. ožujak 2024. 07:49

Nogometaši Lokomotive u petak otvaraju posljednju četvrtinu prvenstvene utrke utakmicom protiv Istre 1961 u Puli. A na tom će gostovanju Lokosi biti osjetno oslabljeni, budući da neće biti ozlijeđenog vratara Nikole Čavline, koji se nakon nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske (do 21. godine), požalio na bol u mišiću, dobio je jak udarac u okršaju s Portugalom.

Na vratima će tako priliku opet dobiti Zvonimir Šubarić, podsjetimo da je pričuvni vratar momčadi s Kajzerice briljirao na kup-utakmici s Osijekom i bio je najzaslužniji za 1:0 pobjedu i proboj svog sastava u polufinale. Nadalje, trener Lokosa, Silvijo Čabraja, ne može računati ni na od ranije ozlijeđene Bubanju i Krivaka, a u Zagrebu je zbog lakše ozljede ostao i Kastrati.

‘Od Istre do Istre!‘

Vidjet ćemo kako je dvotjedna prvenstvena stanka utjecala na Lokose, do reprezentativnih je akcija momčad s Kajzerice držala visoku razinu forme, bila je to prava, zahuktala Lokomotiva. Napadač Silvio Goričan (24) kaže:

- Vjerujem da ćemo nastaviti u istom ritmu i da nas ništa nije poremetilo. Ozračje u svlačionici je odlično, zasjeli smo na tu četvrtu poziciju koja vodi u Europu, puni smo samopouzdanja i nadam se da ćemo kvalitetu potvrditi već u petak protiv Istre - kaže Goričan.

Jesenas ste u Puli odigrali jednu od najboljih utakmica, pobijedili ste 4:0, a kod kuće ste protiv Istre upisali 3:0 pobjedu i 1:1 remi. Čini se da vam odgovara Istrin način igre?

- Može se tako reći, volimo igrati protiv njih. Zanimljivo je da smo jesenas, nakon te 4:0 pobjede u Puli (2. listopada), “postili” čak osam utakmica i prvu sljedeću pobjedu ostvarili smo nakon dva i pol mjeseca - opet protiv Istre, ovaj put u Kranjčevićevoj (3:0, 16. prosinca). Dakle, “od Istre do - Istre”! Baš smo se onda u svlačionici zafrkavali kako bi bilo dobro da svako kolo igramo s Istrom, ha, ha... Šalim se, naravno, nadam se da nitko to neće pogrešno shvatiti. Respektiramo Puležane, znamo da nas u petak čeka težak dvoboj, ali mnogo će toga ovisiti o nama. I odigramo li pravu utakmicu, osvojit ćemo sva tri boda, koja će nas još više pogurnuti prema plasmanu u Europu.

Jeste li zadovoljni vlastitim igrama u drugom dijelu prvenstva?

- Načelno jesam. Dobro sam počeo, držao sam formu, jedino nisam zadovoljan svojom igrom protiv Hajduka. Srećom, pobijedili smo, ali igrao sam ispod željene razine.

Ipak, disciplinirano ste i odgovorno odradili obrambene zadaće...

- To se uvijek mora odraditi, to je onaj obvezni dio igre. Ali, nisam bio dobar u igri prema naprijed. A bilo je prostora za protunapade...

Šotiček nije zamjerio

Kad smo već kod toga, što se dogodilo u onoj “kontri” kad niste dodali loptu Šotičeku koji je bio u 100-postotnoj prilici? Zašto niste ispoštivali igru i suigrača?

- Uh, teško mi se i sjetiti te situacije... Ma nisam ga uopće vidio, dobio sam loptu, sjurio sam se prema golu, zabio sam glavu u pod i nisam gledao oko sebe. Nisam ga ni čuo i ispalo je onako kako je ispalo. Ja sam kriv...

Je li vam Šotiček nešto zamjerio?

- Ma kakvi, on je super dečko i zna da nije bilo namjerno. Takve se stvari događaju u igri. Uglavnom, budem li u sljedeći put u sličnoj situaciji, dignut ću glavu i pratiti gdje su mi suigrači. Bude li netko u boljoj poziciji od mene, svakako ću mu dodati loptu.

Ove su vam sezone igre bolje od statističkih brojki - postigli ste, naime, samo dva prvenstvena pogotka i imali ste pet asistencija. Za usporedbu, prošle ste prvenstvene sezone u šest navrata tresli suparničke mreže, tome ste dodali i dvije asistencije...

- Da, brojke bi mi morale biti osjetno bolje. Čudno je to, prošle sezone nisam baš bio zadovoljan svojim igrama, a statistika mi je bila bolja nego ove sezone, kad stvarno dobro igram. Nadam se da ću postići još neki pogodak u preostalih devet kola. No, najvažnije je da dobro izgledamo kao momčad, da smo opasni i da stvaramo prilike i postižemo pogotke, a manje je bitno tko će biti strijelac.

Bolje ponude od Rubinove

Ipak, golovi vam dižu i cijenu na nogometnom tržištu. Nedavno ste odbili ponudu iz Rusije, Rubin iz Kazana nudio je Lokomotivi milijun eura na ime odštete, klub je to prihvatio, a vi biste zaradili otprilike identičnu svotu za trogodišnji ugovor. Kako sad, s vremenskim odmakom, gledate na tu ponudu?

- Isto kao i onda. Dakle, dobro sam odlučio, nisam požalio ni jednog trenutka. Istina je da mi se nije išlo i nisam “skočio” na tu prvu ponudu. Bit će još ponuda, nadam se i boljih, već u ljetnom prijelaznom roku. Samo da budem zdrav, da nastavim dobro igrati i pomognem momčadi u ostvarenju zacrtanog cilja, plasmana u Europu - kaže Goričan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. ožujak 2024 07:49