Luka Ivanušec

 Anp/ddp Usa/profimedia
SJAJAN POGODAK

VIDEO: Vatreni zabio nakon 222 dana golgeterske suše! Pogledajte bombu kojom je uništio protivnika

Više ne mogu osvojiti titulu, ali imaju veliki motiv za pobjede do kraja prvenstva
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2024. 21:55

PSV Eindhoven osigurao je titulu nizozemskog prvaka četiri kola prije kraja prvenstva, stoga Feyenoord više ne mora gledati prema gore, nego ostati drugi da bi sačuvao direktni plasman u Ligu prvaka iduće sezone.

Doduše, nisu se Luka Ivanušec i društvo previše nadali tituli - PSV je toliko dominantno odradio utrku za naslov da je dobar dio sezone posve jasno tko će slaviti, no ipak je trebalo pričekati da matematika potvrdi fantastičnu sezonu momčadi Petera Bosza.

image
SOFASCORE

Sofascore statistika

I dok je PSV u 31. kolu 8:0 pobjedom priredio vatromet na stadionu Heerenveena, Feyenoord gostuje GO Ahead Eaglesa, a već u 33. minuti poveli su 2:0 pogotkom Luke Ivanušeca. Prvo je neoprezni vratar domaćina Jeffrey de Lange zatresao vlastitu mrežu u 25. minuti, da bi hrvatski reprezentativac udvostručio vodstvo sjajnim udarcem s ruba 16-erca. Do kraja prve dionice Oliver Valaker Edvardsen smanjio je zaostatak, te su ekipe na predah otišle s 1:2.

POGODAK IVANUŠECA POGLEDAJTE OVDJE

Ivanušecu je ovo drugi pogodak za Feyenoord, prvi je zabio 16. u rujnu prošle godine u 6:1 slavlju nad Heerenveenom. Dakle, sušno razdoblje našeg krilnog napadača trajalo je točno 222 dana, pritom je dio vremena Ivanušec proveo oporavljajući se od ozljede (propustio 12 utakmica za klub i reprezentaciju), nakon koje nije uspio učvrstiti status klupskog prvotimca pored Igora Paixaoa.

U nastavku susreta Ayase Ueda postigao je gol za 3:1 i osigurao nova tri boda klubu iz Rotterdama. Ivanušec je, pored pogotka, završio susret s još tri ključna dodavanja, a okvir gola spriječio ga je da i drugi put zatrese mrežu domaćina.

Linker
25. travanj 2024 23:36