SERIJSKI PROVALNICI

‘Pali‘ lopovi koji su iz vjerskih ustanova krali milodare, provaljivali su i u trgovine, pekare, frizerske salone...

Muškarcima u dobi od 29 i 34 godine prijavljeni su za čak 17 teških krađa provaljivanjem te za krađu jednog vozila. Predani su pritvorskom nadzorniku

alat kojim su se lopovi služili u provalama

 /Policija

Zagrebačka policija detektirala je i uhitila dvojicu muškaraca osumnjičenih za čak 17 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem te jednu krađu vozila.

Kako je priopćila PU zagrebačka radi se o muškarcima u dobi od 29 i 34 godine.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su osumnjičeni zajedno, početkom studenoga 2023., krajem siječnja i krajem veljače 2024. na području Črnomerca provalili u pekaru, ugostiteljski objekt te vjerski objekt iz kojih su otuđili novac i alkoholna pića.

Tu nije bio kraj protupravnog ponašanja osumnjičenog 29-godišnjaka. Policijski službenici potvrdili su svoju sumnju da je, također na području Črnomerca i Trešnjevke osumnjičeni od sredine rujna 2023. godine do početka svibnja 2024. godine provalio u jednu trgovinu, jedno trgovačko društvo, frizerski salon, ugostiteljski objekt, dvije pekare te četiri vjerske ustanove. U jednom navratu provalio je u stambenu zgradu odnosno prostor gdje stanari drže bicikle odakle je otuđio bicikl marke X Fact. Cilj mu je bio novac, međutim uz novac iz frizerskog salona otuđio je mašine za šišanje. Iz vjerskih ustanova krao je milodare.

Sumnja se u objekte je provaljivao na način da je pomoću alata obijao prozor ili vrata kako bi ušao unutra i domogao se novca. Pa je tako, provalio u krojački salon, trgovinu i jedan ugostiteljski objekt iz kojih nije uspio ništa otuđiti", opisala je policija dodajući kako je isti osumnjičenik u travnju iskoristio nepažnju poznanice kojoj je prvo ukrao ključ vozila, a potom i osobni automobil marke Fita Punto zagrebačkih registarskih oznaka.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 14.000 eura, navodi policija koja je nakon dovršenom kriminalističkog istraživanja osumnjičenike predala pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 16:42