UFC

Tom Aspinall pokušava ishoditi promjenu koju priželjkuju brojni fanovi: ‘Ovo je užasno, zašto Ameri ne bi gledali event poslijepodne?‘

Tom Aspinall

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije stao je u obranu europskih fanova

UFC je prije nekoliko dana istovremeno oduševio i razočarao britanske fanove. Naime, najveća MMA organizacija dolazi u Manchester 27. srpnja (sedmi mjesec). Ne samo da će održati priredbu, nego će fanovima ponuditi veliki ‘‘PPV‘‘ event.

Dakle, publika u Manchesteru ne dobiva event iz ‘‘Fight Night‘‘ kategorije, nego će imati priliku svjedočiti UFC 304 eventu. Odlična vijest koja je definitivno oduševila britansku publiku. Najavom ovog eventa u startu su bili oduševljeni i ostali europski MMA fanovi. UFC-ove priredbe u Europi najčešće se održavaju u terminima koji pogoduju europskoj publici i to su rijetke prilike kada fanovi iz Europe ne moraju ostajati budni gotovo cijelu noć kako bi pratili mečeve unutar najveće MMA organizacije.

Nažalost, brzo je došla vrlo razočaravajuća vijest. UFC 304 neće biti prilagođen lokalnom vremenu. Satnica priredbe pogoduje fanovima u SAD-u, što znači da će program priredbe započeti u 23:00h prema lokalnom vremenu, a ‘‘main card‘‘ na rasporedu je od 3:00h ujutro. U Hrvatskoj će sve započeti još kasnije, odnosno jedan sat kasnije nego u Velikoj Britaniji (zbog razlike u vremenskim zonama).

Ne samo da su fanovi razočarani ovom odlukom UFC-a, nego i borci. Vrlo nezgodno bit će glavnim zvijezdama priredbe, jer njih čekaju nastupi u rane jutarnje sate. Tom Aspinall, privremeni prvak UFC-ove teške kategorije sigurno će se naći na ‘‘fight cardu‘‘ ovog eventa, a on je već u nekoliko navrata istaknuo svoje nezadovoljstvo satnicom tog eventa.

Čini se kako će Aspinall pokušati navesti UFC na promjenu odluke, a putem svog YouTube kanala, Tom je zauzeo stranu navijača koji negoduju zbog UFC-ove podosta neočekivane odluke.

‘‘Iz perspektive fana koji će gledati ovaj event uživo, mislim da je ovo apsolutno užasna odluka i nije fer prema fanovima. Naravno da UFC-ova publika ponajviše dolazi iz SAD-a i shvaćam da njima žele prodati što više prijenosa, ali zašto ne bi mogli prodati prijenose tijekom njihovog poslijepodnevnog termina koji se preklapa s našim večernjim terminom?‘‘, pita se Aspinall i zatim dodaje.

‘‘Zašto Amerikanci ne bi gledali event poslijepodne, a navijači iz Manchestera i ostatka Europe tada bi lakše mogli doći na priredbu i rasprodali bismo dvoranu. Jako smo sretni jer imamo PPV event u Manchesteru, ali održimo ga u terminu koji pogoduje navijačima u Ujedinjenom Kraljevstvu.‘‘, poručuje Aspinall.

Nije isključeno da se Aspinallu priključe još neki borci kojima sigurno neće odgovarati ovaj termin održavanja priredbe. Budu li ustrajni, možda uistinu ishode promjenu koja bi oduševila fanove.

Linker
30. travanj 2024 10:14